Tuinaanleg.

 

 

Wanneer u tevreden bent met het ontwerp, kan er begonnen worden met de aanleg. Dit lijkt een eenvoudige klus, maar vergt wel degelijk de nodige kennis. Wanneer bepaalde onderdelen niet goed voorbereid of uitgevoerd worden, zal dat terug te zien zijn in het eindresultaat. Daarom is het belangrijk om deze vaktechnische werkzaamheden door een vakbekwaam hovenier uit te laten voeren. Wij kunnen ons voorstellen dat u het leuk lijkt om zelf aan de slag te gaan. Het gaat immers om uw tuin. Daarom is het bij ons geen probleem dat u meewerkt in de aanleg van uw tuin.

 

Bij het aanleggen van uw tuin kunt u onder andere aan de volgende punten denken.

 

  • Bestrating/halfverharding

Bestrating kan uit verschillende materialen bestaan. U kunt denken aan natuursteen, gebakken materiaal, verschillende betonproducten, split en gerecycled granulaat. Dit alles is toepasbaar voor terrassen, paden en opritten.

 

  • Gazon

Het gebruik van het gazon bepaald het type gras. Bij kleine tot middelgrote gazons (tot ong 100m2) wordt er gebruik gemaakt van graszoden. Bij grote gazons wordt het gras ingezaaid, hierbij moet u denken aan gazon om boerderijen, boomgaarden en landelijk gebied.

 

  • Vijvers

Vijvers heb je in alle soorten en maten. Van strakke vijvers opgetrokken uit stappelblokken met dekplaten van natuursteen, tot grote natuurlijke leemvijvers, alles is mogelijk. Bij de aanleg van een vijver wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van duurzame producten, zoals rubberen vijverfolie en hardhouten vlonders.

 

  • Erfafscheidingen

Hierbij kunt u denken aan hagen, schuttingen en hekwerk. Dit alles op maat gemaakt. Er bestaan schuttingen in verschillende uitvoeringen: strakke houten schuttingen, maar ook 'groene' schuttingen opgebouwd van betongaas, begroeid met diverse klimplanten. Ook schanskorven kunnen worden gebruikt als erfafscheiding.

 

  • Bouwkundige elementen

Hieronder vallen gelijmde stapelmuurtjes en gemetselde (natuurstenen) muren voor bijvoorbeeld verhoogde borders, zitkuilen, trappen of vijverranden. Ook tuinhuisjes en overkappingen, vallen onder mijn specialiteit.